Napi tíz perc kopogtatás



Csak tíz perc…


Csak ennyit vesz igénybe, tíz perc naponta…

Hogy csökkentsd a stressz szintedet és

Növeld a bőségedet!


Ha elszánnád magad erre a kis dologra, hogy kopogtass csupán 10 percet az EFT segítségével naponta, meg vagyok győződve arról, hogy megváltozna az életed. Hogyan? Ha arra használod a kopogtatást, hogy elengedj múltbeli eseményeket, csökkentsd vagy megszüntesd a stressz vagy a ködös jövőbeli félelmekkel kapcsolatos jelenlegi reakcióidat, bizonyára más lennél „energetikailag”, ugye? Miben lennék más, kérdezheted. Boldogabb, nyugodtabb, kevésbé reaktív, kreatívabb- mind ezek nagyon jó és pozitív dolgok!

Ha ez ilyen egyszerű,

Miért olyan nehéz megtenni?


Tehát mi a nagy dolog ebben? A legtöbben azt mondjuk, hogy meg akarunk változni, de az igazság az, hogy nem vagyunk biztosak abban, hogy bármit is másmilyennek akarunk-e! Oly sok blokkal rendelkezünk a változással kapcsolatban, és ezek mindig összeütköznek még az olyan apró elkötelezettséggel is, mint hogy naponta 10 percet kopogtassunk. 


Íme, itt van az, amit tudok…

Azok az emberek, akik napi szinten kopogtatnak

Sikeresebbé válnak!


A legtöbben, akik ezt olvassátok, bizonyára értetek el eredményeket a kopogtatással, másként valószínűleg most nem „lennétek” itt. Tehát már értetek el sikereket, tudjátok, hogy működik, tudjátok, hogy  együtt használni az EFT- t a Vonzás Törvényével nagyon hatásos, és mégis, „elfelejtetek” kopogtatni, kihagyjátok néhány napig, elhanyagoljátok a szellemi egészségeteket… tehát lennie kell valamilyen oknak arra, hogy „ne” viseljetek gondot magatokra. Ez elvezet bennünket a hírlevelem „igen,de” részéhez.


Íme, néhány tipikus „igen,de” reakció, melyek magamban és a tanfolyamaim részvevőiben vettem fedeztem föl a napi kopogtatás gyakorlatával kapcsolatban: 


1. Félek attól, hogy megtegyem azt, ami jó nekem, lehet, hogy működik… Ez csupán annyit mond nekünk, hogy mindannyian félünk egy kicsit a változástól, még akkor is, ha az pozitív irányba történik. Mi van, ha valóban működik (és mi már tudjuk, hogy a kopogtatás valóban működik…)? Mi olyan félelmetes és ijesztő a változásban? Mitől félsz, ha megváltozol? 


2. Nem akarom azzal tölteni az időmet, hogy minden nap kopogtatok. Miért nem? Az, hogy napi tíz percet töltesz kopogtatással a félelmeiden, fájdalmakon és bántásokon, feszültségen vagy bűntudaton nagyon rövid idő alatt hihetetlen eredményekhez vezetne! Legalábbis ez az én tapasztalatom az elmúlt majdnem 13 év során. Lehetséges, hogy azt gondolod, hogy nem vagy érdemes arra, hogy magaddal töltsd el ezt az időt? Vagy a gyökerek visszamennek a változástól való félelemig… 


3. És ha nem veszem észre magamon mindazt a változást, melyeket kopogtatással értem el? Ez a klasszikus „személyiségi” probléma és félelem-, ha túl sokat változol, akkor lehet, hogy elveszted az egyensúlyod vagy irányultságod. Tapasztalatom szerint, soha nem változunk ennyire drasztikusan, anélkül, hogy meglenne bennünk az az érzelmi erő és képesség, hogy kezelni tudjuk azt! De természetesen ez egy csodálatos kopogtatható problémakör… 


4. És ha a látványos változás felborítja az egyensúlyt a családomban? Bizony, a változás lehet, hogy felborítja a családja dinamikáját, vagy legalábbis egy kicsit kimozdulhat az egyensúlyából. Ez ugyancsak „kikopogtatható”. 


5. Nem akarom, hogy másoknak túl sok vagy túl nagy elvárásai legyenek velem szemben, hogyha valóban megváltozom azáltal, hogy megcsinálom a kopogtatásom. Miért nem? Mi a rossz abban, ha másoknak elvárásai vannak velem kapcsolatban? Nem kell kézben tartanod vagy boldogulnod senki elvárásaival, csak a saját magadéival! „Bár félek az elvárásaiktól…” 


6. Nem tudom, hogyan fogom fenntartani a változásokat… Rendben, ez vallóban kihívást jelenthet, de nem akkor, ha sikerült rálelned a gyökér problémára. Mikor valóban sikerül elengedned azt az igazi okot, amiért ragaszkodtál a régi viselkedésformához, nincs szükség arra, hogy „fenntartsd” a változást – azt természetes módon fenntartja a benned kialakult új energia minta. „Bár attól félek, hogy túl sok munkát jelent majd az, hogy fenntartsam azokat a változásokat, amelyeket elérek…” 


7. Félek attól, hogy mit fedezhetek fel, ha egyedül kopogtatok. Ha ez a helyzet, először kopogtass ezen a félelmen, aztán konzultálj egy EFT terapeutával, akinek sok tapasztalata van!

Biztos vagyok abban, hogy legalább egy a fentebb említett okok közül rezonál veled. Visszatartod magad ezek miatt az „igen,de” reakciók vagy az ellenállás egy bizonyos szintje miatt? Ha igen, Ezeket mind orvosolhatod az EFT segítségével. 


Van egy kérdés, melyet mindannyiunknak fel kell tennünk magunknak,

Miért nem kopogtatsz már most is napi szinten,

Egyszerűen csak a stressz elengedésére?


Ha nem akarsz belemenni „mély, nehéz” kérdésekbe a múltból, ez érthető. Ha félsz elengedni néhány konfliktust, melyeket arra, használtál, hogy távol tartsd az embereket magadtól, ez általános dolog. De az, hogy naponta használd a kopogtatást, a mindennapokban felmerülő stressz kezelésére egy nagyon egyszerű elvárás magaddal és az időddel szemben.

Mi van azokkal az idegesítő e-mailekkel, amiket kapsz… kopogtass, miközben olvasod őket, kopogtass mindaddig, míg többé már nem zavarnak és nem idegesítenek téged!

És a forgalmi dugók, melyek miatt elkésel… kopogtass mindaddig, míg a benned lévő energia megváltozik, és figyeld meg mi történik a forgalommal!

És a gyerekekkel kapcsolatos problémák? Kopogtatsz, mielőtt rájuk kiáltanál? Kopogtatsz, mielőtt leugatod a tanárukat? Kopogtass, mielőtt azt mondanád nekik:”hagyjátok abba a nyafogást…”

És mi van a többi elsődleges emberi kapcsolataidban felmerülő problémákkal? Szokásommá vált, hogy mielőtt felveszem a kagylót kopogtatok, így tökéletesen jelen tudok lenni érzelmileg, mielőtt megkérek valakit valamire, valamilyen problémáról vagy kihívást jelentő dologról kell beszélnem az egyik szerettemmel. 

Néha kihívást jelent már az is, hogy elolvassuk a fenti állításokat és felfedjük a blokkjainkat, tehát nézd meg, hogy az alábbi kérdések közül bármelyik segítségedre lehet abban, hogy felfedd azt, ami akadályoz téged a napi kopogtatásban. 


1. Mi a „hátránya” annak, ha csökkentem a stresszt?

2. Nem érzed „biztonságosnak”, ha nyugodtabb vagy, esetleg a központodban vagy?

3. Kényelmesebben érzed magad, ha jelen van a drámád (megoldatlan esemény) az életedben?

4. Félsz attól, hogy túl erőssé vagy hatalmassá válsz akkor, ha elengeded a stresszt?

5. Hogyan „szolgál” téged az, ha olyan maradsz, amilyen most vagy?

A legfontosabb és legerőteljesebb kérdés a fenti listáról a következő:  


Hogyan „szolgál” téged az, ha olyan maradsz, amilyen most vagy?


Lehet, hogy nem hiszed el, hogy ha olyan maradsz, amilyen most vagy, az „szolgál” téged, de ez kell, hogy legyen a helyzet, egyébként eltökéltséget, sőt inspirációt éreznél a változásra.   

Ez a Te választásod… Dönts úgy, hogy kopogtatsz naponta 10 percet, és élvezd a béke jótékony hatásait az életedben!   


Szeretem belevenni a hírleveleimbe azokat a jótékony hatásokat, melyeket én magam vagy az olvasóim fedeztek fel. Íme a tíz legfontosabb jótékony hatása a napi tíz perces kopogtatásnak. 


1. A napi csupán tíz perces kopogtatás csökkenteni fogja a testedben jelen lévő stresszt.

2. A napi kopogtatás „behangolja a rendszeredet” egy összességében egészségesebb és nyugodtabb emberére.

3. Napi tíz perc kopogtatás növeli az önbizalmadat és magabiztosságodat.

4. Napi tíz perc kopogtatás segít neked abban, hogy hozzáférj az intuíciódhoz.

5. Napi tíz perc kopogtatás segít abban, hogy jobban aludj.

6. Napi tíz perc kopogtatás segít abban, hogy könnyebben és gyorsabban oldj meg érzelmi és technikai problémákat.

7. Napi tíz perc kopogtatás kialakít benned egy egészséges szokást, és ez példaként szolgálhat egy-két családtagod és barátod számára.

8. Napi tíz perc kopogtatás azt fogja üzenni az Univerzumnak, hogy érdemes vagy arra, hogy oly sok különböző módon gondot viseljen Rád.

9. Napi tíz perc kopogtatás csökkenteni fogja azt az idegi és a cselekedeteinket megelőző feszültséget, melyet otthon vagy az irodában el kell szenvednünk.

10. Napi tíz perc kopogtatás növeli a rezgésed és automatikusan még sikeresebbé tesz bármit is csinálj.  


Mint minden Vonzás Törvénye oktató mondja – minden csak energia! Tehát változtass az energiádon azzal, hogy motivációt és inspirációt érzel arra, hogy a napi kopogtatással gondot viselj magadra! Ez minden bizonnyal arra ösztönzi majd az Univerzumot, hogy a Te oldaladra álljon és segítsen neked abban, hogy még több bőséget teremts meg még ma. 



Növeld a rezgésed azáltal, hogy úgy döntesz

Gondot viselsz saját magadra

És figyeld, amint az Univerzum csatlakozik az erőfeszítéseidhez

A siker elérése érdekében!


Ne felejtsd el, hogy a Vonzás Törvénye olyan helyzeteket küld az életedbe, melyekkel most éppen együtt rezegsz… tehát ha most késztetést érzel arra, hogy értékeld magad azáltal, hogy napi szinten kopogtatsz a benned lévő és téged érő stresszre, az Univerzum még több nyugalommal és elégedettséggel teli tapasztalatot hoz majd az életedbe!

Az alábbi kopogtató állítások segítenek majd neked, hogy elengedd azokat a blokkokat, melyeket a napi szintű kopogtatással kapcsolatban táplálsz. 

Mikor megváltoztatod a rezgésed,

Megváltoztatod az életed.

Kezdj el kopogtatni itt és most!


1. Alapállítás/ráhangolódás  

Mialatt a karate kézél ponton kopogtatsz bármely kezeddel, ismételd ezeket a mondatokat hangosan (de le is cserélheted a szavakat magadra vonatkoztatva). 

„Bár ellenállok a kopogtatásnak olyan sok okból kifolyólag, mégis elfogadom az ezzel kapcsolatos érzéseimet.”

„Bár konfliktust érzek azzal kapcsolatban, hogy olyan dolgot csináljak, ami ennyire jó számomra, most mégis elfogadom az érzelmeimet és önmagamat is.”

„Bár szabotálom a saját sikerem és fejlődésem azáltal, hogy „elfelejtek” kopogtatni, mégis mélyen és teljes egészében elfogadom magam így is.”  

Ezt a kört többször is megismételheted. 

Most pedig a negatív, problémára koncentráló mondatok, melyeket addig ismételd, annyi kopogtató kört tegyél vele, amíg el nem éred az ellenállás intenzitásának nagymértékű csökkenését: 


SZÖ: Ellenállok a kopogtatásnak.

SZSZ: Egy részem fél attól, hogy jobban legyek.

SZA: Folyamatosan szabotálom a sikerem.

O: Mindig kifutok az időmből a nap folyamán.

Á: Valóban szükségem van arra, hogy minden nap kopogtassak?

KCS: Egy részem fél a változástól.

KA: Azon tűnődöm, miért állok ellent ennyire a változásnak…

F: Néha egyszerűbb, ha ugyanolyanok maradunk (és nem változunk).   



És most a pozitív, megoldásra koncentráló mondatok

SZÖ: És mi lenne, ha valóban napi szinten kopogtatnék?

SZSZ: Tudom, milyen sikeressé válnak azok az emberek, akik kopogtatnak…

SZA: Nem tudom, miért nem akarok megváltozni.

O: Lehet, hogy azt biztonságosnak érezném, ha csak egy kicsit változom meg.

Á: Nem kell mindent azonnal és egyszerre megváltoztatnom.

KCS: Lehet, hogy szórakoztató lenne kipróbálni és gyakorolni a mindennapi kopogtatást.

KA: Megfontolom azt, hogy gondot viseljek magamra a napi kopogtatás segítségével.

F: Úgy döntök, hogy minden nap kopogtatok.  


Ha még több pozitív rezgésre szeretnél szert tenni, akkor ismételd el a Vonzás Törvényének megfelelően a következő állításokat (kopogtatás közben vagy a nélkül), vagy más olyan állításokat, melyek illenek a helyzethez: 

Köszönöm Neked, Univerzum, hogy segítesz nekem abban, hogy inspirációt érezzek, hogy a siker érdekében megcsináljam a napi kopogtatásomat. 

Köszönöm Neked, Univerzum, hogy lehetővé teszed számomra, hogy tudjam, min kopogtassak minden nap.. 

Köszönöm Neked, Univerzum, hogy új utakat mutatsz nekem, melyek inspirálhatnak arra, hogy megcsináljam a napi kopogtató rutinomat, és ez annyira jó érzés!  
Folytasd a kopogtatást és élvezettel használd a Vonzás Törvényét arra, hogy még több olyan dolgot kapj meg az élettől, amit akarsz, és amire vágysz.

Carol Look 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések